Kalender

Aktiviteter under året

 

Under året anordnar byalaget aktiviteter som teater, pubkvällar och andra kulturevenemang. Vi bjuder även in till årsmöte för alla medlemmar. Här kan du läsa mer om kommande evenemang. 

Covid-19

 

Vi håller oss uppdaterade och planerar evenemang utifrån de riktlinjer och rekommendationer som folkhälsomyndigheten har angående Covid-19. 

Följ oss på vår facebooksida för att hålla dig uppdaterad. 

30

april

tisdag

19

maj

söndag

Valborg

 

Tisdagen 30 april bjuder Glemminge byalag traditionsenligt in till att fira valborg vid grillplatsen vid ån. Vi träffas vid brandstationen kl. 18.30 för avmarsch med facklor till grillplatsen där vi tänder brasan till allsång. Brandkåren säljer grillkorv.


Låt oss välkomna våren tillsammans!

Barn- och familjefestival

 

För andra året vill vi välkomna er till BARN- & FAMILJEFESTIVAL i Glemmingebro söndagen den 19 maj. Runt Medborgarhuset och brandstationen kommer det att finnas en mängd aktiviteter. Biblioteket bjuder på fika och det finns hamburagre och grillkorv att köpa för lunchsugna. Missa inte heller sagofigursjakten med vinster!


Schema för dagen
10.30-11.15 Magikern David Persson
10-12.30 Ansiktsmålning
10-12.30 Ballongfigurer
11-13 Ponnyridning
11-14 Legotävling (Bed&Books)
11-14 Litterärtquiz (Bed&Books)
13.30 Teatern: Hunden Rund Planterar


Utöver aktiviteter med fasta tider kommer brandkåren ha aktiviteter och visning av sina brandbilar, biblioteket anordnar sagofigursjakt och pyssel, även förskolan Synteleje är med och anordnar pyssel.


Hit kan du resa kollektivt med buss 571. Parkering finns vid Medborgarhuset alternativt vid idrottsplatsen.


Evenemanget är ett samarbete mellan Glemminge Byalag och Ystads bibliotek. Bidrag mottaget från Ystad Kommun samt Ystads Riksteaterförening. Övriga medverkande är Bed&Books, förskolan Synteleje och Glemmingebro Räddningsvärn.


Varmt välkomna alla, vi ser fram emot att ses!

Valborg 2024
Barn- och familjefestival affisch A3 2024 stående